{ "title": "Bitkisel Cilt Bakımı", "image": "https://www.cilthastaliklari.gen.tr/images/Bitkisel-Cilt-Bakimi-36.jpg", "date": "23.01.2024 04:22:24", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bitkisel cilt bakımı, cilt sağlığını korumak, cildin yaşlanmasını geciktirmek ve cilde zarar verebilecek dış etkenlere karşı koruma sağlamak için alınan önlemlerdir. Cilt bakımının yanı sıra cildi temiz tutmak, nem dengesini korumak ve cildin beslenmesini sağlamakta önemlidir. Yalnızca dışarıdan uygulanan yöntemlerle cilt sağlığını ve güzelliğini korumak için her zaman yeterli olmayabilir. Bunlarla beraber dengeli beslenmek, spor yapmak, düzenli uyumak, sıvı tüketimini arttırmak, sigara, stres ve alkolden uzak durmak gerekir. Cilt sağlığını düşünen ve cildine önem veren kişiler kozmetik ürünler kullanmaktansa öncelikli olarak bitkisel cilt bakım ürünlerine yönelmek isterler. Bitkisel cilt bakımı ciltte meydana gelen birçok sorun için kullanılabilir. Bitkisel cilt bakımı hangi sorunlara karşı kullanılır, yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Cildi ölü hücrelerden arındırmak için fesleğenli cilt toniği

Akne problemine yatkın ciltler üzerinde olumlu etki gösteren bitkisel bir cilt bakımı yöntemidir. Ciltte kan dolaşımını arttırarak daha sıkı bir yapıya sahip olmayı sağlar. 3 çorba kaşığı kurutulmuş fesleğen yaprağı ufalanarak 1 fincan kaynatılmış suyun içine atılarak kaynatmaya devam edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve soğuduktan sonra süzgeçten geçirilir. Hazırlanan tonik sprey aparatlı bir şişenin içine alınır. Aparattan tonik direkt olarak cilde sıkılarak, cilde bir parça pamukla yedirilir. Tonik her gün sabah uygulanabilir.

Ölü hücreler için limon ve ballı maske

Yarım çay kaşığı bal, birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı toz şeker homojen bir şekilde karıştırılır. Eğer karışım kıvamlı olmamışsa bir miktar daha şeker eklenebilir. Karışım antioksidan ve antibakteriyel etkisiyle cildi zararlı maddelerden arındırarak daha canlı görünmesini sağlayacaktır.

Sivilceler için bitkisel cilt bakımı nasıl yapılır?

Birkaç damla Hindistan cevizi yağıyla bir tutam toz zerdeçal macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan karışım gece yatmadan önce direkt olarak sivilceler üzerine sürülür. Yıkanmadan yatılır. Sabah kalkıldığında karışım ciltten arındırılabilir.

Göz altı morlukları için bitkisel cilt bakımı nasıl yapılır?

Gözaltında meydana gelen morluklar cilt ne kadar bakımlı olsa da cildin bitkin ve yorgun görünmesine neden olur. Eğer morluklar genetik olarak gelişmişse tedavisi oldukça zor olur. Fakat yorgunluk, uykusuzluk, stres gibi etkenlere bağlı olarak gelişmişse tedavi edilebilir. Bunun için, 3 yemek kaşığı maydanoz ve 2 yemek kaşığı yoğurt birlikte blendere alınarak püre kıvamı alana kadar çırpılır. Elde edilen karışım gözaltına sürülüp yarım saat bekletilir. Yarım saatin sonunda karışım ciltten arındırılabilir. İki üç arayla tekrarlanabilir.

Cildin PH dengesini korumak için bitkisel cilt bakımı nasıl yapılır?

PH, cildin dış katmanında, cildi bakterilere karşı koruyan ince bir tabakadır. Cildin pH dengesini korumak için nar çekirdeği yağından yararlanılabilir. Nar çekirdeği yağı seyretilmeden direkt cilde uygulanabilir. Cildin sağlığını korumaya, ciltte meydana gelen yara, sivilce izi ve pullanmaya karı nar çekirdeği yağının tedavi edici özelliğinden yararlanılabilir.

Cilt kızarıklıklarına karşı bitkisel cilt bakımı nasıl yapılır?

Sivilce, akne gibi nedenlerden dolayı özellikle hassas ciltlerde meydana gelen kızarıklıklar bazı bitkisel yöntemlerle giderilebilir. Örneğin salatalık bu anlamda faydalı olabilir. Buzdolabında bekletilen ve soğuyan salatalık dilimlenerek ciltte bekletilebilir. Aynı zamanda salatalık yıkandıktan sonra blenderden geçirilir ve maske şeklinde cilde sürülebilir. Bu şekilde yarım saat kadar bekletildikten sonra cilt soğuk suyla yıkanabilir.

Yağlı ciltler için bitkisel bakım maskesi

2 çorba kaşığı yaş maya, 1 çorba kaşığı suda eritilir. Üzerine 1 kahve kaşığı şeker eklenir. Ardından 3 çorba kaşığı kil eklenerek homojen bir şekilde harmanlanır. Elde edilen karışım cilde eşit şekilde sürülerek en fazla 20 dakika bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra cilt bol suyla yıkanır. 15 gün arayla yağlı ciltler için kullanılabilir.
" } ] }